Produse din mase plastice / materiale plastice

Produsele din mase plastice reprezinta o gama larga din seria materialelor  prelucrate de compania noastra. Desi aspectul placilor pare identic, acestea au destinatii si proprietati diferite .

Materialul plastic este o definitie generala- fizica si chimia fac particularizarea acestora – si anume:

 • PMMA  (poly-methyl-metacrylat cu denumiri generica/tehnica – plexiglas, plexi) – este produs fie prin procedeul de extrudare (XT)  fie prin  turnare (GS sau GT). Plexiglasul extrudat este mai ieftin decat cel turnat, dar are diverse limitari la prelucrari – la cald, la debitari laser, la lipiri, avand coeficienti de dilatare/contractie – dar si tensiuni interne – mai mari decat plexiglasul turnat. Este produs atat incolor/transparent cat si colorat in masa (alb/opal). Plexiglasul turnat poate avea – nu atat culori deosebite (oglinda aurie/argintie) – cat si proprietati optice diferite, cu si fara iluminare (satinat/satinice/black&white/ True LED). Materialele au agrementari sanitare in U.E. Dintre denumirile comerciale ale PMMA exemplificam: Plexiglas (Bayer-Germany), Perspex (UK-Ireland), Tu-plac (Poland), etc. Este un material pretabil pentru urmatoarele produse:
  • Fete/carcase de caseta luminoasa /  city-light (alb/opal, colorat in masa/decorat autocolant translucent)
  • Litere volumetrice iluminate, retroiluminate (alb/opal/colorat in masa/decorat autocolant translucent)
  • Diverse display-uri, counter-display-uri, flyer dispensere (transparent/incolor)
 • PET (cu denumirea tehnica polietilena, sau conform Wikipediapolyethylene terephtalate) – si acest material este prezent pe piata romaneasca in mai multe variante de compozitie, dar si coloristica. Mai exact – denumiri comerciale A-PET sau AX-PET 100, AX-PET 200, PET-G, Vivak, Veralite. Materialul poate prezenta o fata mata, antireflexiva acolo unde este folosit ca protectie de print puternic iluminata. Este un material pretabil pentru urmatoarele produse:
  • Protectii incolore pentru fixare printuri pe backlit film pentru city-lights, casete menuboard, people-stoppere (A-board)
 • PC (denumire tehnica policarbonat) – material plastic incolor, opal (alb) sau fumuriu, cu sau fara tratament de protectie la razele UV.

Pentru detalii si solutii personalizate – accesati sectiunea cerere de oferta