Litere Volumetrice

    Literele (logo-urile, siglele, semnele) volumetrice reprezinta o particularitate de executie a firmelor (reclamelor) rezultata atat din evolutia tehnologica (modelarea computerizata,  debitarea cu comanda numerica CNC) cat si din cerintele urbanistice, arhitecturale (conservarea cladirilor de patrimoniu, restaurarea zonelor istorice, etc). Acestea au nu doar lungime si inaltime – cu o diversitate de contururi – ci si grosime.

   – Categorii: cu sau fara iluminare, de interior sau de exterior, montate direct pe suport existent (perete, fatada) sau cu suport propriu (exemplul fiind roof-topurile – structuri fixate pe acoperisul cladirilor)

  Literele volumetrice pot fi realizate din diverse materiale, cu diverse dimensiuni, grosimi – in general pe baza unui proiect de executie sau a unui manual de brand provenit de la marketing client, arhitecti etc. – dar si in functie de locatia unde vor fi montate (interior, exterior), materialul suport (beton, rigips, lemn, sticla s.a.).

   Materiale uzuale: polistiren extrudat, lemn, MDF, PAL, spuma PVC (forex, komatex, simopor), aluminiu, plexiglas, alama, inox;

Debitarea se executa in atelierul nostru pe masini cu comanda numerica (CNC) cu fir cald, pe masa plana 2050 x 3050 x 240 mm freza mecanica, pe masa plana 1200 x 900 x 50 mm cu laser. Grosimea semnelor volumetrice este generata prin aplicarea unui cant cu dimensiunea dorita. Aplicarea cantului si a sistemelor de montaj le realizam prin termolipire, sudura, fixare mecanica.

Prelucrarea finala este cea de decorare, colorare – prin vopsire clasica, vopsire electrostatica sau prin aplicare de folie autoadeziva colorata in masa. Relativ la conditiile meteo la care vor fi expuse se pot aplica si tratamente de lacuire, anvelopare cu rasina epoxy, etc.

Litere volumetrice LUMINOASE – construite in principiu conform descrierilor de mai sus, cu particularitatea ca fiecare semn, litera componenta are incorporat si sistemul de iluminare si anume:

TGS (tub cu gaz spectral) – tuburi de sticla modelate la cald dupa sablonul literei, pompate cu gaze rare (argon sau neon – dupa culoarea si aspectul dorit), vidate. Pot fi colorate atat stinse cat si aprinse (tuburi „pudrate”) – in cazul in care avem tub la vederechannel-letter (iluminarea conturului literelor – solutie aleasa pentru caractere mari, vizibile de la distanta mare si foarte mare – de genul rooftop-urilor de hyper-marketuri, mall-uri, hoteluri, cladiri de birouri.

Avantajecea mai buna iluminare din piata, tubulara (360 grade) si aspectul retro/vintage.

– Dezavantaje – costuri de instalare ridicate; functioneaza in tensiuni periculoase (10.000 – 25.000 Volt); necesita echilibrare/repartizare atenta a consumului; montajul electric in serie al tuburilor ( la spargerea sau fisurarea unui tub) implica stingerea unui intreg tronson de litere, fapt insotit uneori si de arc electric – daca in apropierea fisurii exista metale – risc de incendiu; se folosesc multe transformatoare ridicatoare de tensiune si frecventa, expuse intemperiilor – scumpe si grele (cateva kg/buc);

LED  diode electro-luminiscente cu diverse forme de amplasare: in banda, in module, in matrici si cu diverse culori – totul comandabil digital, wireless, programabil – secvente de aprindere, intensitate variabila, jocuri de lumini. Singurul dezavantaj aparent (raportat la TGS sau tub neon) il reprezinta costul initial de achizitie, dar daca doriti o solutie care sa dureze mult mai mult decat un an, daca doriti usurinta in utilizare, consumuri mici si costuri mici de mentenata – doar tehnologia LED va asigura acestea.

Iluminarea literelor volumetrice poate fi in urmatoarele variante:

– Fata luminoasa / cant si spate neluminoase;

– Fata si cant luminoase / spate (suport) neluminos;

– Fata luminoasa si halou (retroiluminare) / cant neluminos

– Fata neluminoasa (culori inchise) / cant si halou luminoase

– Doar halou luminos

Cele de mai sus sunt realizabile prin modul de amplasare a sistemului de iluminare si a solutiilor de fixare la suport/fatada.

Compania noastra poate integra sistemul complet: proiectare, autorizare, productie, livrare, montaj, punere in functiune, mentenanta/service in garantie si post-garantie. pe tot teritoriul Romaniei cat si in statele U.E.

Pentru detalii si solutii personalizate – accesati sectiunea cerere de oferta